UDEN - De Udense culturele sector wankelt doordat subsidie- en sponsorgelden opdrogen, maar stichting Stimulus wil hier iets aan doen. Met het organiseren van een kunstveiling hoopt de stichting financiële armslag te creëren voor kunstprojecten.

Contents

 Piet Mondriaan
UDEN - De Udense culturele sector wankelt doordat subsidie- en sponsorgelden opdrogen, maar stichting Stimulus wil hier iets aan doen

De kunstveiling, die schilderijen, objecten en foto's gaat aanbieden, wordt op 25 mei 2014 gehouden in de Kruisherenkapel in Uden. "Dit is min of meer noodzaak, want veel kunstprojecten worden door bezuinigingen geschrapt", stelt bestuurslid Harrie van Genugten van Stimulus. "Er is op deze manier geen basis meer voor beginnende kunstenaars, terwijl er genoeg zijn die iets moois in Uden op poten willen zetten." 'Iedereen is vrij een idee aan te dragen' Meedoen aan de veiling kost 25 euro per object. Dit bedrag vloeit rechtstreeks naar de Udense cultuursector, evenals 10 procent van de opbrengst. Daarnaast betaalt de verkoper 20 procent boven op de verkoopprijs en ook dit bedrag wordt rechtstreeks in de kunstsector gepompt. Van Genugten: "Het geld gaat naar tentoonstellingen, boekwerken of andere initiatieven. Iedereen is vrij om een idee aan te dragen."

Kijkdagen

Bij het Kunstation Uden aan de Udense Prior van Milstraat kan van 8 tot en met 13 mei kunst worden ingebracht. Van 17 tot en met 23 mei zijn er op dezelfde locatie kijkdagen voor potentiële kopers.