Waar komen de "balletsokken" vandaan en waarom werden ze zo genoemd?

Contents

Sokken Voor Ballet Piet Mondriaan
Tegenwoordig worden balletsokken actief gebruikt in de garderobe van vrouwen

Schoenen als "balletsokken" zijn erg populair onder vrouwen die niet van hakken houden. In ons artikel willen we u graag vertellen waar deze schoen vandaan kwam en hoe de naam verscheen.

Eén van de legenden zegt dat in Europa aan het einde van de XVIII eeuw, nobele mensen schoenen zonder hakken wilden, toen de modeontwerpers van die tijd een houten cape uit ballet pointe schoenen trokken en de mode voor nieuwe schoenen introduceerden. Dergelijke schoenen werden erg modieus, omdat ze een aantal voordelen hadden: ze waren sierlijk, zaten precies op het been, schaden de gezondheid van de benen niet.

Balletsokken

om balletsokken op het been te bevestigen, boden ontwerpers van die tijd linten aan die rond het been waren gewikkeld en aan de enkel waren bevestigd. Fashionista ` s van die tijd gebonden linten in een grote en mooie strik.

De tweede van de legendes vertelt dat de mode voor balletsokken werd geïntroduceerd door Napoleon & # 39; ` s eerste vrouw Josephine Beauharnais. In een van de schilderijen werd Josephine met uitgestrekte voet gezien, waarop schoenen van stof met satijnen linten stonden. Omdat de schoenen visueel leken op ballet pointe schoenen, kwam de naam "ballet sokken" hiervan: https://ingodance.com.

Balletgrip sokken

maar in 1957 verschenen klassieke balletsokken in de modewereld, die tot op de dag van vandaag bestaan. Een man genaamd Salvatore Ferragamo creëerde een Audrey suede model voor de beroemde actrice Audrey Hepburn, die later erg populair werd.

vandaag worden balletsokken actief gebruikt in de garderobe van vrouwen & # 39;, worden er ongelooflijke modellen ontwikkeld, ontwerpers komen voortdurend met een helder en uniek ontwerp, decoratieve elementen.

Sommige merken introduceren actief sportmodellen, bijvoorbeeld Ecco of Puma bieden hun klanten dergelijke schoenen aan.