De geluidskwaliteit en het karakter van de soundbar hangt af van de configuratie: 2.0, 2.1, 3.1 en zelfs 7.1 - hoe meer kanalen, hoe interessanter het geluid. Kies je bijvoorbeeld voor een soundbar in een 2.0-configuratie, dan krijg je een regulier stereosysteem.

Contents

Bose soundbar 500 vs 700 Piet Mondriaan
2022 Bose soundbar 500 vs 700 - chosing the best

Hoe kies je een soundbar

Dit artikel gaat over een apparaat dat slechts een paar jaar geleden op de technologiemarkt verscheen, maar zijn niche stevig heeft ingenomen en een goede reputatie heeft verdiend.

Met de komst van flatpanel-tv's rees de vraag om het geluid te verbeteren dat zou passen bij de hoge beeldkwaliteit. Sinds het einde van de jaren 90 van de 20e eeuw zijn pogingen ondernomen om een ​​dergelijke akoestiek te creëren. Eerst waren het stands met ingebouwde luidsprekers, daarna kwamen er complexere oplossingen. Zie meer: ​​https://digitalflip.co/gadgets/bose-500-vs-700/

Waar is een soundbar voor?

Een soundbar is een compacte soundbar die oorspronkelijk is ontworpen voor hoogwaardige geluidsoverdracht van flatscreen-tv's (LCD, plasma en OLED). Vertaald uit het Engels betekent geluid "geluid", en balk betekent "dwarsbalk". Zo kan het woord soundbar vertaald worden als "klinkende dwarsbalk". Het ziet er inderdaad uit als een lange smalle balk met ingebouwde luidsprekers. Er zijn modellen in de vorm van een standaard of paneel. Afhankelijk van het ontwerp worden de apparaten onder de tv geplaatst of aan de muur bevestigd.

 

What is Soundbar - Wiki