Dankzij diensten als Twitch, YouTube en andere kun je spelen en streamen. Het vinden van de beste laptop om te gebruiken voor streaming zal niet eenvoudig zijn, omdat het benchmarkvergelijkingen vereist.

Contents

Best Laptop For Live Streaming Piet Mondriaan
2022 Best Laptop For Live Streaming - how to choose?

De situatie is nu zodanig dat zelfs de beste laptops negatieve recensies kunnen hebben, omdat het moeilijk zal zijn om precies het juiste model voor streaming te vinden. Maar als je echt via een laptop wilt streamen, dan zijn daar redenen voor, dus laten we maar meteen ter zake komen.

Je kunt niet alleen games streamen, maar je kunt ook gewoon je laptop gebruiken om te streamen. Dit betekent dat je op een laptop geen games draait, maar alleen het streaming gedeelte gebruikt. Op deze manier kun je een krachtige computer (die de games zal draaien) en een laptop (die de stream voor de stream zal draaien) samen gebruiken. Dit wordt als beter en stabieler beschouwd, want als je computer crasht, loopt de stream nog steeds op de laptop. Bovendien zorg je voor een stream van hoge kwaliteit.

Wat is de beste laptop om te streamen?

Je hebt geen superkrachtige computer nodig als . U kunt een budgetoptie vinden. Het is de moeite waard om in de eerste plaats aan de processor te betalen, omdat dit een belangrijk punt is bij het kopen. Bij videocodering moet je hier rekening mee houden, want alles hangt af van het aantal cores. 1080p videocodering bij 30/60 FPS (i7 desktoplaptop OF een speciale streamingcomputer); 720p bij 60 FPS (laptop met krachtige i7-processor); 720p bij 30 FPS (laptop met krachtige i5-processor); Voor velen zal 720p bij 30 FPS voldoende zijn. We hebben de test gedaan op een oude Intel i7 en het was genoeg om 720p-kwaliteit bij 30 FPS te streamen voor games als CS:GO, DotA 2 en vergelijkbare games die dezelfde prestaties vereisen.

Probleem met laptopkoeling

Kortom, laptops hebben meestal een vreselijke koeling en moeten apart een koelpad aanschaffen. Na verloop van tijd zal uw laptop langzamer worden als de processor begint op te warmen tot een hoge temperatuur. Dit komt door het feit dat stof zich ophoopt. Daarom is het soms nodig om uw laptop schoon te maken en de koelpasta te vervangen (dit dient minimaal eens per half jaar te gebeuren bij intensief gebruik van de laptop).

Welke videokaart te kiezen

De grafische kaart is volledig afhankelijk van wat u gaat streamen. GTA 5, PUBG en meer zullen je om een ​​high-end grafische kaart vragen, terwijl de meeste casual games zelfs op budget grafische kaarten draaien. Maar een geïntegreerde chip van Intel gaan we niet aanbevelen, aangezien dit niet eens het overwegen waard is.

Microfoon

Budgetlaptops hebben een verschrikkelijke microfoonkwaliteit, dus zoek een aparte microfoon die kan worden gebruikt voor streaming of gaming-koptelefoons met een microfoon.

Kaart vastleggen

Als je op zoek bent naar een brute laptop, dan kun je dit gedeelte overslaan, maar als je de belasting van de processor wilt verminderen, is het de moeite waard om te lezen. Een capture-kaart is een apparaat dat helpt bij het opnemen van video (neemt alle belasting van zichzelf en een pc) en verder verwerkt en weergeeft op een laptop, waarop de stream zelf wordt gestart. Zoals je begrijpt, komt deze bundel goed van pas als je professioneel wilt gaan streamen. Het gebruik van een capture-kaart helpt de belasting van uw laptop te verminderen.

Zie ook: Wikipedia - Streaming definition.