Het belangrijkste doel van het 3-componenten luidsprekersysteem, dat een extra luidspreker voor het middenbereik bevat, is om de middenbas te ontlasten en de tweeter te ontlasten, zodat ze een smaller frequentiebereik spelen.

Contents

2 way vs 3 way car speakers Piet Mondriaan
2 way speakers vs 3 way

Bij het instellen van processorkopeenheden is er vaak verwarring in termen - wat betekenen de 2-WAY- en 3-WAY-modi? Laten we ons niet vergissen, laten we eens kijken hoe ze werken.

Traditioneel gebeurde het zo dat wanneer ze het hebben over de bandbreedte van een audiosysteem, ze meestal de belangrijkste akoestiek bedoelen. Bijvoorbeeld een bidirectioneel front plus een subwoofer. Of een driewegfront plus een subwoofer. Zoals je kunt zien, gaat de subwoofer altijd "plus één", en wordt meestal geen rekening gehouden met het aantal banden van het audiosysteem.

2 way vs 3 way

Dit zorgt voor verwarring in termen. Zonder het te begrijpen, geloven velen dat de 2-WAY-modus is voor het aansluiten van tweeweg-akoestiek, en 3-WAY voor drie-wegs, zoals hier uitgelegd 2 way vs 3 way car speakers.

In feite hebben we in de head-unit te maken met het totale aantal banden waarin het audiosignaal over het algemeen is verdeeld. Dus 2-WAY is de verdeling van het signaal in twee componenten - akoestiek voor/achter en een subwoofer. En 3-WAY is een opdeling in drie componenten: tweeters, mid-bass speakers en een subwoofer.

Wees dus voorzichtig bij het instellen en onthoud - de 2-WAY-modus is het klassieke "voor / achter + subwoofer"-systeem en de 3-WAY-modus is het "tweeters + mid-bass-luidsprekers + subwoofer"-kanaal.

Wat is een 2-weg of 3-weg luidsprekersysteem?

Dus wat is een componentluidsprekersysteem? In de meeste gevallen is het een midbass van 16,5 cm, evenals een soort tweeter of tweeter, in sommige gevallen een breedbandluidspreker die samenspeelt met de midbass voorin de auto. Onze midbass reproduceert een deel van de lage frequenties en middentonen. Onze tweeter reproduceert een deel van de middenfrequenties, maar ook de hoge frequenties.

Als we het hebben over een 3-weg luidsprekersysteem, dan is om ons te helpen met onze twee luidsprekers, een middentonenluidspreker toegevoegd, die een kegel kan zijn, of een pop-achtige luidspreker. Laten we het hebben over hun verschil hieronder.

Om te beginnen is het de moeite waard om te bespreken welke voordelen 3-componenten akoestiek heeft.

  • ten eerste kan ze luider spelen.
  • met behulp van 3-componenten akoestiek is het mogelijk om een ​​meer correct spelende muziekscène in onze auto te bouwen.
  • het derde belangrijke punt is dat elke luidspreker, als onderdeel van een 3-weg systeem, een smaller frequentiebereik reproduceert dan wanneer het een 2-componenten luidsprekersysteem zou zijn. Daarom reproduceert elke luidspreker deze frequentie een beetje of zelfs veel, maar beter. En 3-componenten akoestiek met een competente aanpak speelt op zichzelf beter.

Lees ook: Wikipedia